Wednesday, 21 December 2011

rindu dengan skandal lama

Assalamualaikum...

malam ni nak citer ape ye?
kejap lagi abah nak balik dah dari mashid masjid.
ok,nak citer skandal lama..

korang dulu pon penah ade skandal kan?
alah korang ade pak we terus..
dalam hidup aku,aku tak penah ade pak we...
mungkin faktor rakan sekeliling ku pompuan aje kot.
dari kecik aku kawan ngan orang pompuan,kalau depan laki, aku cepat gelabah.
mungkin sebab body tembam comel kot.
so,memang tak menepati citarasa orang laki-laki..
tak pa,ceq sedar..ceq tak kisah, cek pon tak pikiq bab kawen nikah ni lagi...

tapi,aku penah ade skandal..
alah, skandal main-main...
haha,nama dia lihin...
budak pandai tau..
aku pon mungkin baek sikit ngan dia,
aku rase start tahun 3,one day dia gurau-gurau..
dalam gurau-gurau sebenarnya aku blushing gak...haha..first time orang laki gurau camtu..

dia kate...

"hai sayang, nak pegi mana"

aku terpinga-pinga, aku pon jawab lah balik "nak pegi jumpa lecturer lah yang"..
hehe..gatai..tapi aku berpijak di bumi yang nyata tau..

and penah ade mid term malam,balik tu dia tegur..
"macamana exam sayang?,ok tak?"..
fuh,senyum kambing aku sekoq2 kat situ..
"ok je sayang"sambut aku..

dan penah tu dia jadi pengarah projek,
so,kitorang ade perjumpaan
so,ketua jabatan ingatkan kitorang

"malam tu saya tak nak dengar ade yang pegi dating sini sana,keluar sini sana,faham????,"
sambung pensyarah tu lagi
"dengar tu pengarah projek,jaga anak buah anda.jangan pengarah projek pulak yang gi dating sudah"

jawab lihin ni..

"alah,mana ade,kalau ade pon dengan nisya aje"

sume budak pandang aku,aku dah cuak dah...malu weii,suke pon ade kot..ngeeeeeeeeeeeeeee

and yang paling aku ingat, waktu mandi manda satu kos kat air terjun sekayu, dia selalu dekat ngan aku..jaga aku,kalau lemas, dia no 1 datang..ermmmm,walaupon hubungan skandal kite gurau-gurau, aku tetap kenang itu sebagai kenangan manis dalam hidup aku...

oklah,dah lost contact pon..meh aku tunjuk gambar...

ermm,tak leh butang kot...haha

aku ngan en.skandal




aku ngan en.skandal after dinner..





p/s : thanks en.skandal.....abah den pon dah balik dari masjid

2 comments:

jijot said...

o...nila skandal die kan..aahla kan anis.. die ilang cmtu je kan..ramai jgk bdk kls cari die.. anis xde no phone die ke?

xkan g indon ( die praktikal sanekan ) kot..hehe

sweetla anis dgn die.. hope.. insyaallah, if korang ade jodoh..xkemane.. manela taukan.. urusan Allah xsiapa yg tau.

peace!

anis said...

jijah : haha..hadoii.tak de ape-apelah kitorang jijah...cuma just teringat aje kadang-kadang...tak tahulah mana pegi dia,facebook pon tak berapa aktif pon.entah-entah dah kawen kot...