Thursday, 22 December 2011

Cikgu kata nak kawen dengan saya??

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia (semangat pilihanraya sikit)..
TER rindu kat anak murid aku kat tadika dulu..
anak murid yang kacak dan hensem
hidung mancung macam hero bollywood dil to pagal he.

nama dia Muqri...
jap godek gambar muqri..

ok,gambar atas tu MUQRI. Hassan panggil MUTHI...
haha..

1 ari tu aku masuk ngajar kelas muqri
muqri ni budak umur 4 tahun
dia diam,tapi dalam diam dia selalu kacau kawan sampai nangis,
dalam diam,muke hensem tibe-tibe dia tumbuk kawan dia..
hahaha  sedar-sedar dah nangis..
tapi dia pandai.
pandai baca, pandai menulis.
dalam budak umur 4 tahun, dia antara budak paling pandai..
manja,kalau jumpa aku mesti panggil dengan menggoda


"teacher anis buat ape tu"sapa si muqri

satu hari aku masuk ngajar math kelas dia.
lepas tu dalam nagajar-ngajar, aku pon gurau ngan dia..
aku kate

"Muqri nak kawen ngan teacher tak?"
"nak" jawab Muqri.
"kalau macam tu teacher nak kawen ngan Muqri esoklah,boleh tak kawan-kawan Muqri"


Sebenarnya aku nak pancing budak-budak tu bagi perhatian, jangan buat lah keje lain

sume sengih-sengih, Husna yang macam raja ema tu dah senyum-senyum sumbing..

"bolehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh" tu dia dia punya panjang dah cukup untuk kata mereka restui aku ngan muqri..hahaha..

muqri kate bolehhh..
lepas tu aku start ngajar balik..bla..bla..bla...


esoknye, waktu nak perhimpunan, Muqri datang kelas aku
dia terus datang kat aku dan bisik kan 1 soalan kat aku
ayat dia...

"teacher, teacher kata nak kawen ngan saya hari ni, tak kawen pon?"

aku terkedu,dalam hati aku ingat jugak budak ni pasal kawen-kawen ni..aku pon dah lupa.hehe..

Muqri-muqri, dia ingat kawen ni main-main kot...lawak betullah..kalaulah muqri umur 24 tahun,dah lama teacher kate..

"JOM"..

ni husna, raja ema junior...

muqri baju biru ngan aku tu

balqis,kadang pelat budak-budak ni dah jadi BANGKIS dan,dah macam BUNKFACE aku dengar

yang ni jangan kacau,pak we aku jugak




p/s : berdebar nak goreng cekodok pisang

2 comments:

Azza Rynna said...

haha..klaka lah budak2 tadika nih..teringfat plak zaman tadika dulu2

anis said...

budak2 tulus suci..tapi kalau diorang buat perangai,hadoii..akak dulu 1 kelas 20 orang anak murid,memang naik darah tinggi balik tu..macam-macam perangai