Friday, 10 August 2012

Bakal Suami Saya Engineer.....

Assalamualaikum..
tajuk amacam?hehehe.
saya harap kalau 10 orang datang entry ni,diorang akan sebut perlahan2 tajuk tu.
dan akhirnya terjadilah doa..
doa di bulan ramadhan ni insyaallah termakbul..hehehe.

Sebenarnya saya nak citer pasal iklan raya yang sana-sini orang dok heboh2.
yang paling fofular sekarang tentulah iklan BERNAS yang 2 orang kawan tu dan iklan PETRONAS tentang engineer diorang yang bekerja ni negara timur tengah tu kan..

saya dah tengok dua2 iklan.
dua-dua berjaya menjatuhkan air mata ku yang sememangnya senang nak turun ni kan.
***depan gary pon jadi
tapi iklan PETRONAS tu jujur ku katakan 2 kali ulang.
sambil layan, sambil muhasabah diri.
sambil muhasabah diri, sambil terverangan u olls..

rasanya ramai gak anak-anak dara kat luar sana terverangan.
aku rasa patin liyana pon terverangan..
hehe, tak ngumpat tapi it's reality.
tak semua tapi kebanyakan.

i terverangan kalaulah my future husband engineer...
yang ade dalam watak redza dalam tu.
yang hensem macam watak tu,
yang baik,
yang bertanggungawab dalam masyarakat dan keluarga.
tak sombong dan mudah bergaul dengan masyarakat.
suka memabantu dan meberikan pertolongan kepada insan yang memerlukan.
yang tak lokek ilmu dan sharing ilmu tu dengan orang lain,
sukakan kanak-kanak.
ye, ciri-ciri tu memang ada dalam ciri idaman saya.
DAN SAYA YAKIN ANDA JUGAK KAN..
hehehe..

saya berdoa andai ditemukan jodoh 1 hari nanti.
temulah saya dengan seorang lelaki yang boleh membimbing saya.
bukan engineer pon tak pe kot.
saya ni siapalah kan.
tapi kalau ditemukan,alhamdulillah.
yang penting boleh menjadi imam saya,bertanggungjawab terhadap keluarga dan boleh terima saya dan keluarga saya seadanya..

jom,layan video ni dulu sambil on balik mood verangan bakal husband macam lelaki dalam ni...





ok, just tu je nak citer...
apepun, kite perlu bersyukur dilahirkan dalam negara yang aman dan makmur ni.
bersama2 lah kite manjaga keamanan negara serta memabngunkan negara tai tidak lari denagn syariat islam.
amin....



sekian,
NUR ANISHA OMAR...

8 comments:

nuyoi86 said...

akk pon TERVERANGAN sekali..moral of the story, walo cmner best nye org kate kite going out/kije oversea..bila sebatang kera (eh silap; kara) kite kat negara orang..Malaysia jugak diingati..Selamat Hari Raya..

NoR AzLiNa MoHd ZiN said...

hensemnye redza minhat.nak suami cam redza minhat!!!

anis said...

kak nuyoi : betui3x,macamana pon tempat kite sendiri paling dikenang.

anis said...

KAK INA : UIKKKKKKKKKKK,HEHEHE..MESTILAHtapi anis tak nak redza minhat tu,anis nak engineer petronas aje...

Mr Cruzzo said...

hahaha.. lucu lah post ni... terhibur juga hati sa hari ni... =D

Daeng on duty said...

Salam, kalau nak cuci mata dengan long sleeve maxidress dan jubah cotton denim boleyla jenguk2 blog saya
--> http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

TQ~

anis said...

cruzzo,thanks...

anis said...

daeng, leh tanye tak,kat sana tu ade tak dress yang saiz2 comel2 ni..hahaha