Friday, 22 February 2013

Kawan kite kaweeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnn!!!!

Assalamualaikum...

Dah lama kan tak tulis blog ni..
al maklumlah..sifat femalas I dah menebal-nebal sejak kebelakangan ni..
tahu bangun pagi- pegi keje,kat tempat keje migrain,tension,-balik terus nak bummmmmmmmm tido..

oklah,tak yah nak membebel sangat.
ari ni aku nak post pasal review majlis kawan aku...
AMAR HAKIMI BIN ABD KAHAR..( betul ke nama ayah dia ni?)
sedap kan nama dia..boleh buat nama anak..
antara nama lain aku nak letak, ADI HIZAMI..best gak nama tu...
perempuan leh letak AISYA HUMAIRA..
wah, sume nak AH..laki aku mesti start H..HISHAM?HAFIZ?HARIZ?HAZIQ..
Hahaha..berhangan je lah ko nis!

ok-ok..
MAJLIS KAWEN AMAR HAKIMI DAN DEQNA..*fokus-fokus pasal majlis kawen ni ye..

Majlis tu berlangsung 17hb February 2013.
diorang tunang tahun lepas lagi...
antara sebab aku memang eksited bebenor nak datang majlis diorang sebabnya aku dengar-dengar diorang kawan sejak form 6..
so,kire sendiri lah bape tahun..
waktu aku kat U dlu, tak silap dah 4 tahun..campur 3 tahun..
mahu tak 7 tahun bercinta...
muke ketat,tapi setia oiiii....ngeeeee...



amar versi sekayu
ingat puan isma puji dia waktu report LI,aku dah panas tengok report kene conteng dengan pen merah..haha


Antara sebab lain yang aku memang eksited majlis diorang adelah sebab


  • Amar ni orang nogori sama dengan aku.selalu balik nogori sama-sama..naik bas sama-sama pukul 9 malam. Sampai Bahau dalam kul 2 pagi kot...so,bangga gak ade kawan nogori yang kacak..*erkk,kacak ke???ahaks..
  • sebab ke 2, aku memang teringin giler nak lalu jalan Kuala Pilah naik ke Bahau..yelah last dulu waktu blaja je.lepas tu,memang x de jalan ke arah sana..yelah,nak pegi buat ape kan.kalau sebab kenduri kawen,baru ade sebab musabab...aku memang favourite area Kuala Pilah ni...sebab banyak rumah kampong-kampong cantik ( I LOVE HOMETOWN ). and kat sana ade banyak kedai tepi jalan jual LOMANG PANEH ngan ghondang (rendang)...bestnyeeeeeeeeeeeee....
  • aku nak jumpa kawan-kawan lama..yelah dah 3 tahun tak jumpa kot..aku memang harap ramai yang pegi umah Amar sebab aku rindu giler ngan budak-budak POSESO ni...tapi yelah,masing2 dah ade komitmen keje sume...ade hal masing2..so,memang susah sikit lah nak gi kan...tapi dapatlah aku jumpa JIJAH, AWIN,HIJA ngan RAFIS...
ok,tu adelah antara sebab musabab yang aku memang nak pegi..tapi buat pangetahuan korang banyak gak halangan ye...aku kan keje ari Ahad,so agak seksa nak mintak cuti hari Ahad..nasib baik Dila nak ganti...
aku pon tak reti jalan gi Bahau ni..aduhhhh...malu lak aii orang N9 tak tahu jalan gi Bahau..

aku tahu pasal majlis ni pon waktu bulan 1 ari tu..aku nampak siapa tah komen kat event majlis diorang..mula2 aku ingat 17hb january..sedey tak tahu.x sempat nak pegi..baca kali ke dua, 17 FEB..fuhhh,selamat..dapat lah aku gi majlis dia...

tapi aku tengok balik, alamak hari Ahad..
camne ni...
camne nak cuti..
hukhukkk...
tapi sebab team mate aku dah mc bermati2 matian awal bulan 1,aku amik kesempatan nak cuti bulan 2..
dia ok je..teammate aku memang hantu keje..
tah ape pesen aku pon tak tahu...
so, langkah pertama..
aku print peta dia kat cc..

lunyai aku buat peta ni...

semangat tak semangat tu kan...
lepas aku print, aku start lah usha-usha budak-budak ni kan..
tanye sapa nak gi..
tapi memang susah gak lepas sume dah ade komitmen masing2.
nizam nak gi Sabah, Fyra nak gi Ganu, Zul ade family day and yang lain-lain pon ade gak komitmen masing-masing..
aku tanye As, dia nak gi ke tak..dia ON aje...

hari berganti hari, minggu berganti minggu..sampai lah minggu akhir sebelum 17hb..
aku dah cuak bab nak mintak cuti..
si Gary pulak cuti sakit..
aku pon tak tahu ok ke tak.
akhirnya dalam hari khamis tu, aku hantar message kat Gary.
dia ok je...

2 hari sebelum majlis aku balik Seremban..
kebetulan abang aku ade kat Seremban..aku pujuk abang aku gi Bahau...
1 jam lebey kot..
kalau bukan abang penyayang, dah lama kene sepak dah..
tak kuasa nak drive gi Bahau semata2 nak tunjuk jalan..signboard kan banyak...
tapi disebabkan aku dianugerahkan abang penyayang..
so, ON je..

Kuala Pilah...
sampai signboard Jempol pon aku amik gambar..


macam-macam abah aku pesan kat aku..
dia suh ikut jalan pintas lah..jangan lalu pekan Kuala Pilah..
lepas tu siap tunjuk jalan yang tdekat ke rumah Amar.
dia tahu anak dia memang lambat bab jalan-jalan ni...
antara pesan si abah..


  • "nanti bilo ko dah sampai masijid ni,kiro ea ko selamat lah..ko jangan nak buat bungko (bodoh) lak kalau tak tahu jalan..kang ado lak yang sampai Kemayan nanti.."
  • "nis,kalau ko sosek sampai Muadzam, ko bolilah ikan pantin ngan tempoyak."
hehe..suweet kan bapak aku..sakit2 kaki,nak gak ngekor..mak tiri aku pon sama..katenya.

"jomlah ikut jalan gi Bahau tu, dapek gak minum tea tarik kat Bahau..."


ok, abang aku tunjuk sampai simpang Bandar Jempol..lepas tu dia suh aku ikut peta je nanti...
balik tu sempat lah singgah beli LOMANG PANEH.

En.abah sedang membeli lomang...
sedapnya..

sabtu tu aku balik KL sebab keje..
aku ganti..Ahad cuti, Sabtu tu aku keje..
balik tu,aku beli hadiah untuk Amar.
nasib baik dapat voucher jusco 60 hinggit ari tu..
aku guna duit tu je cari hadiah..memang kene dengan waktunye yang tengah sesak-sesak alam keduitan..
balik tu aku pesan kat as tido cepat..esok dia nak drive..
korang tahu kul bape kitorang tido?
kul 12 lebey..

17 hb Feb (Ahad).

aku bangun kul 5.30..aku dah niat nak buat solat hajat sikit moga perjalanan kami berjalan dengan lancar.
yelah dengan aku tak hingat jalan sangat and dengan as yang baru beli kete..
so,moga Allah selamatkan perjalanan kami dengan niat yang baik.
hanya kepada Allah tempat aku mengadu dan meminta...
lepas habis solat,ingat nak tido balik..
tup2,aku ngan driver celik mata sampai ke subuh..
punya eksited.
sampai aku kata kat As, kenapa ye Amar yang nak kawen,kite yang tak leh tido..camne kalau kite kawen nanti..haha..

macam dah nak sama tinggi ngan hadiah

cik driver

hasna sakit peyut

dah pro..sampai ke Bahau dah..

amik mood bergambar..hehe

dalam semak jadi lah

dari sampai,diorang memang dah usha ciku kat masijid ni..nasib baik  pakcik masjid izin..hehe

insan bahagia
















memang rasa best giler dapat pegi majlis kawen orang ni...dah lama aku tak gi majlis kawen kan..
kepada kawan lain,bukan aku tak nak pegi,tapi kebanyakan jauh-jauh..susah sikit nak gerak...
balik tu kitorang singgah Ulu bendul amik gambar,makan goreng pisang,celop2 kaki..










habis kitorang borak-borak,amik gambar..sampailah masa yang sedih..berpisah..lepas kat Ulu Bendul, kitorang dah x konvoi...diorang balik Putrajaya, aku hantar hasnah...lepas hantar Hasna, aku ajak As datang umah aku untuk solat asar.

lepas solat asar kat umah aku

sempat singgah RNR untuk minum petang

yeaaa..beli lomang balik tu...

corat-coret
  • dari simpang badar Jempol tu dah ok dah ikut peta, tapi kitorang tak nampak signboard bunga mangga yang selalu orang kawen pacak (aku lupelah orang panggil apa papan tu).waktu masuk simpang Lui Barat tu, aku pon was-was betul ke tak sebab tak de papan tanda tu atau banner ke..tapi masuk jelah..
  • Hasna sakit perut,cirit birit...aku dah cuak kalau dia tak dapat pegi..kitorang tunggu dalam 15 minit jugak lah depan Giant senawang..dia pon kate "kenapalah si Amar yang nak kawen, Hasna pulak yang sakit perut ni"..hehe..comel Hasna.
  • rupanya sume adik beradik Amar yang lelaki start dengan nama Amar..patutlah waktu kitorang salam mak Amar,dia tanye kawan sapa,kitorang jawab Amar je..akak dia pon bagitahulah Amar rumah tu ade 3 orang..ooooooo...kat kg orang panggil dia Hakim kot...
  • abang dia yang sambut tetamu tu hensem..macam Amar sikit...tapi rasenye dah kawen kot..tapi tak dinafi kekacakan yang ade...
  • pintu bilik depan terkunci dari dalam...kitorang dengar bilik Hakim..Kalau bilik si Amar,kesianlah kene tido luar malam dengan Deqna kalau tak leh bukak..hahahah*gelak jahat di situ...
  • dekat kg Amar ade masjid yang ade pokok ciku. dari awal sampai aku nengok ija ngan awin asyik duduk bawah pokok ciku tu je..memang macam dah berkenan habis..balik tu lepas solat Zohor, pak cik masjid tu kasi amik sikit..terus rembat beg plastik jijah...hehehe...


tu jelah ape yang leh aku cakap..nilah entry paling panjang aku penah buat..dari maghrib sampai nak msuk subuh tak siap-siao..sebenarnya tak de idea,tapi nak buat jugak...
kepada rakan-rakan POSESO, aku amat merindui korang semua..
walaupon dah hampir 3 tahun study kite tamat..tapi kenangan tetap kenangan..

dinner last year.

puan noorun baru kawen waktu ni

aku memang laju bab-bab ade party ni

sekayu..paling tak leh lupa..

rindu korang












op kos I paling rindu skandal I ni..haha..



oklah...sampai sini jelah..dah ngantuk dah..esok ade kenduri kecik-kecik sempena abah,mak ngan angah nak gi umrah..
lain kali jumpa lagi..
wasalam...

3 comments:

adi hizami said...

Namo den pn naik??hehe..

Anonymous said...

nice~~~

anis said...

adi : sebab i suke nama you lah..hahaha